50 Bin Emeklinin Maaşı Kesildi: Bayramdan Sonra Maaşları Yatmayacak!

Geçtiğimiz aylarda Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu kurduğunu açıklayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ilk aşama çalışmalarını tamamladı.

Yeniçağ Gazetesi’nde yer alan habere göre; bayram öncesi hazırlanan raporda 50 bin emeklinin aylıklarının ‘usulsüzlük’ gerekçesiyle kesilmesine karar verildi. Normal şartlar altında 18-27 Haziran tarihlerinde ödenecek olan emekli maaşları, bu ay 50 bin emekliye ödenmeyecek.

30 GÜN İÇERİSİNDE ÖDEME YAPILMAZSA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

SGK tarafından geliştirilen sistemde, sahte işyerleri ve buralarda sigortalı olarak çalışan on binlerce vatandaş tespit edilmiş durumda. Geçtiğimiz yıl yapılan uygulamaların ardından bu yıl yeni departmanlarla desteklenen usulsüzlük tespit uygulamalarında büyük bir gelişme yaşandı.

Çok daha fazla kişinin tespitleriyle yapılan incelemelerin ardından maaş kesme konusundaki talimatlar bayram sonrası uygulanması amacıyla yetkili kurumlara iletildi. Usulsüzlük tespit edilen emeklilerin, usulsüzlüğe konu prim miktarını yeniden ödemesi, bu süre zarfında elde ettiği emekli maaşı gelirini ise yasal faizleriyle birlikte iade etmesi gerekiyor.

Bu uygulamalarda iade miktarı 500 bin liraya kadar artarken, 30 gün içerisinde iade talebine olumlu yanıt vermeyen ve ilgili ödeme planını kabul etmeyen emekliler hakkında ise yasal işlem başlatılıyor. Söz konusu uygulama özellikle gerçekten hiçbir işte çalışmamasına karşın, dışarıdan prim ödeyerek emekli olan milyonlarca usulsüz emekliyi tespit etmek amacıyla kullanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx