Diş tedavilerinde yeni dönem: Dijital teknolojilerle tedavi süresi kısalıyor

Dijital Teknolojiler Diş Protezi Üretim Süresini Kısaltıyor

Dr. Göknur Öztürk, dijital ağız içi tarayıcılar ve üç boyutlu yazıcıların diş protezlerinin üretim süresini kısalttığını ve hasta memnuniyetini artırdığını bildirdi.

Göknur Öztürk, dijital teknolojilerle tedavi sürecine değinerek, ağız içi tarayıcılarla ölçü alma işleminin dijital ortamda hızla gerçekleştiğini belirtti.

Öztürk, teknolojiler sayesinde tedavi sürecinin belirgin şekilde kısaldığının bilgisini vererek, “Sürecin hızlanması, hastaların tedaviye daha kısa sürede ulaşmasını sağlarken, hasta memnuniyetini de önemli ölçüde artırıyor” ifadesini kullandı.

Bu teknolojilerin her yaştan ve farklı ihtiyaçlara sahip hastalar için avantajlar sunduğunu aktaran Öztürk, “Dijital teknolojiler sayesinde klinik ziyaret süreleri kısalıyor. Dijital ölçülerle uyumu yüksek protezler üretilebiliyor, bu da hastanın konforunu, dolayısıyla memnuniyetini artırıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Öztürk, üç boyutlu yazıcı teknolojisinin, geleneksel yöntemlere kıyasla malzeme israfını azaltıp, süreçleri hızlandırdığını anlatarak, bu teknolojinin uzun vadede hem hastalar hem de hekimler için ekonomik avantajlar sunduğunu kaydetti.

“Dijital teknolojiye uyum sağlama artık bir ayrıcalık değil, zorunluluk haline geldi”

Diş hekimliği eğitiminin de teknolojiye uyum sağladığını, üç boyutlu yazıcı ve CAD/CAM sistemlerinin üniversitelerin ders programlarına dahil edildiğini belirten Öztürk, “Dijital teknolojiye uyum sağlama artık bir ayrıcalık değil, zorunluluk haline geldi. Gelecekte tüm kliniklerde bu teknolojileri görmek mümkün olacak” ifadelerini kullandı.

Öztürk, dijital protez üretiminin, estetik ve fonksiyonellik açısından da önemli gelişmeler sağladığına işaret ederek, geleneksel yöntemlerde haftalar süren tedavi sürelerinin oldukça kısaldığını, bunun hem hastalar hem de hekimler için önemli bir dönüşüm olduğunu aktardı. (AA)

Related Posts

Lenfomada zamanlama önemli: Erken tanı ile tedavi mümkün

Medical Point Gaziantep Hastanesi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Eser, halk arasında “lenf bezi kanseri” olarak bilinen lenfomanın, erken tanı sayesinde büyük ölçüde kontrol altına alınabildiğini söyledi.

Tıbbi kenevir artık yasal: Eczanelerde satışına onay çıktı

Türkiye, tıbbi kenevir ürünlerinin eczanelerde kontrollü satışına izin veren tarihi bir yasayı hayata geçirdi. Sağlık Bakanlığı denetiminde yalnızca reçeteyle satılacak bu ürünler, özellikle kronik hastalıklarla mücadele eden hastalar için yeni bir umut olacak.

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

TTB’den kürtaj engelleri tepkisi: ‘Kürtaj talepleri gerekçesiz reddediliyor’

TTB, isteğe bağlı kürtaj taleplerinin reddedilmesine karşı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı.