Babasının öldürüp cesedinin başında sigara yaktı

Olay bir yıl önce, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde meydana geldi. 68 yaşındaki Mehmet Ali Akarsu, yatak odasında uyurken oğlu Ümit Akarsu tarafından boğazını kesilerek ve bıçaklanarak öldürüldü. Ümit Akarsu’nun olaydan sonra sigara içtiği ve sakin bir şekilde polisleri beklediği öğrenildi.

Diyarbakır Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, polis imdat hattına gelen ihbar üzerine gidilen adreste kapının açık olduğu, katilin elinde sigara içtiği, babasının ise yatak odasında yerde yatar vaziyette kanlar içinde öldüğünün tespit edildiği belirtildi. 

“BİZ UYURKEN ODAYA GİRDİ KOCAMI TOKATLADI”

Ümit Akarsu’nun annesi Hüsniye Akarsu ve ablası Sibel Akarsu, cinayete şahit oldu. Hüsniye Akarsu, oğlu Ümit’in bipolar bozukluk hastası olduğunu ve daha önce de öfke nöbetleri geçirdiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Eşimle yatak odasında uyuduğumuz esnada oğlum içeri girdi. Sonra babasına ‘Seni öldüreceğim’ diyerek iki tokat atıp uyandırdı. Bir süre sonra ben lavaboya gidince oğlum tekrar yatak odasına girip kapıyı arkadan kilitledi. 

Eşimi dövmeye başladı, odadan vurma sesleri geliyordu. Kocam bağırarak yardım istiyordu. Oğlum kapıyı açmadığı için bizde kızımla yardım edemiyorduk.

Olayın şokuyla polisi, ambulansı ve komşularımıza haber verdim. Polisler eve geldiğinde kapının açık olduğunu gördüm, ama kimin açtığını görmedim. Kocam yerde kanlar içinde yatıyordu, oğlum bipolar hastasıdır.” 

“ODADAN BALKONA ATLAYIP ENGEL OLMAK İSTEDİM”

Sibel Akarsu ise ağabeyinin babasını tekmelediğini ve “Ölmesini istiyorum” diye bağırdığını duyduğunu ifade ederek olayı şu sözlerle anlattı:

“Annem kardeşime kapıyı açması için bağırıyordu. Yatak odasından hırıltı sesleri geliyordu. Kendi odamın penceresinden yatak odasının balkonuna atlayarak odaya girdim. Babam yerde yatıyordu, kardeşim de onun kafasını tekmeliyordu. 

Babamın göğsünde meyve bıçağı saplıydı. Kardeşime engel olmaya çalışıyordum o da ‘Ölmesini istiyorum’ diyordu. 

Bu sırada annem bize seslenerek polislerin geldiğini söyledi. Kardeşim önce açmadı, sonra ikna olup kapıyı açmaya çalıştı, açamayınca kilidi alıp ben açtım. Kardeşimin yüzde 40 bipolar rahatsızlığı vardır.” 

“ÜF PÜF EDİYORDU, SİNİRLENDİM ÖLDÜRDÜM” 

Ümit Akarsu, savcılık sorgusunda cinayeti itiraf etti. Akarsu, uykusundan ağrılarla uyandığını ve babasını uyandırmaya gittiğini, ancak babasının “üf püf” edip vurdumduymaz davrandığını söyledi. Akarsu, babasına sinirlendiğini ve bıçakla boğazını kestiğini itiraf etti. Ümit Akarsu kan donduran olayı şu sözlerle anlattı: 

“Uykumdan ağrılarla uyandım, sonra bir sigara içtim. Boynumun neden ağrıdığının hesabını sormak için babamın uyuduğu yatak odasına gittim. Babamı uyandırdım, o da her zaman ki gibi olayları geçiştirmeye çalıştı. 

Üf, püf edip vurdumduymaz hareketlerle bulununca sinir oldum. Kendisine önce bir tokat attım. Sonra daha da sinirlenerek on yılın acısını çıkarmaya çalıştım. Annem lavaboya gidince fırsat bulup mutfağa giderek bıçak aldım ve tekrar odaya girip kapıyı kilitledim. Tekrar hesap sormak için belki düzgün cevap verir insan olmuştur diye düşündüm. 

Ancak babam aynı şekilde devam etti. Elimdeki bıçakla babamın boğazına önce iki kez vurdum. Sonra bir darbe de vücuduna vurdum bu sırada ablam balkondan içeri girdi. Bana engel olmaya çalıştı. Benim de enerjim tükenmişti ancak babamı öldürmeye kararlıydım, çünkü laftan anlamıyordu.” 

AKIL VE RUH SAĞLIĞI YERİNDE 

Ümit Akarsu’nun akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğu tespit edildi. Baba katilinin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx