Gemini aylık 350 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Google’ın bir yapay zekası olan Gemini, Mart 2025 itibarıyla dünya çapında aylık 350 milyon, günlük ise 35 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış durumda. Bu veriler, ABD federal mahkemesinin Google’ın arama pazarındaki hakimiyetine ilişkin çözüm önerilerini değerlendirdiği devam eden Google Search antitröst davasının bir parçası olarak ön plana çıktı.

Gemini, rakiplerine göre geride kalmış durumda

Ekim 2024’te Gemini’nin günlük kullanıcı sayısı 9 milyon, aylık ise 90 milyon seviyesindeydi. Mart 2025 itibarıyla ortaya çıkan sonuçlar, önemli bir büyümeyi yansıtıyor. Ancak, yine de Google’ın yapay zekası rakip platformlardan oldukça geride kalmaya devam ediyor. Örneğin, ChatGPT’nin haftalık aktif kullanıcı sayısı 400 milyonu aştı. Meta AI ise Eylül 2024 itibarıyla aylık 500 milyon kullanıcıya yaklaşmış durumda.

Üretken yapay zeka, hesaplama maliyetleri yüksek olduğundan yapay zeka şirketleri, kullanıcılarından elde ettikleri kadar parayı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Örneğin, OpenAI, aylık 200 dolarlık bir abonelik katmanında dahi zarar ettiğini açıklamıştı. Google, Gemini aboneliklerinden ne kadar gelir elde ettiğini açıklamış olsa da ne kadar zarara uğradığı hakkında net bilgi vermiyor.

Related Posts

iPhone 17 için nefesler tutuldu! Türkiye fiyatı belli oldu

Her yıl olduğu gibi bu yılda tanıtımı yapılması beklenen iPhone 17 için geri sayım başladı. Yeni telefonun Türkiye fiyatı ortaya çıktı.

İnsan zihnini taklit eden Centaur bilim dünyasında tartışma yarattı

Araştırmacılar, 60 bin kişinin katıldığı 160 psikoloji çalışmasından elde edilen 10 milyonun üzerinde veriyle eğittikleri Centaur isimli yapay zekâ sisteminin, insan davranışlarını farklı senaryolarda başarıyla öngördüğünü duyurdu. Hafıza …

Türkiye’nin okçuları Düzce’de bir araya geldi

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okçuluk Türkiye Şampiyonası, yapılan törenlerle başladı.

Antarktika’dan gizemli sinyaller: Buzun altından gelen radyo sinyallerinde şaşırtıcı bir keşif

Buzulların kalbinden gelen açıklanamaz radyo sinyalleri, evrenin bilinmeyen sırlarına ışık tutabilir mi?

100 milyon yıllık fosil amberde hapsolmuşlar…

Myanmar’da amber içinde keşfedilen sıra dışı bir fosil ateşböceği, ışık yayan böceklerin kökenine dair bilinmeyenleri gün yüzüne çıkardı. Yaklaşık 100 milyon yıllık olduğu belirlenen bu antik ateşböceği, türünün evriminde geçiş aşamasını temsil ediyor.

NASA paylaşmıştı… Yıllar önceki fotoğraftaki detay tartışmaları alevlendirdi

NASA’nın Mars’taki Curiosity keşif aracı tarafından 2013 yılında çekilen bir fotoğraf, yıllar sonra dikkat çekici bir tartışmayı yeniden gündeme taşıdı: Mars’ta yaşam olabilir mi? Fotoğrafta, yüzeyden yükselmiş ve mantarı andıran bir şekil görülüyor. Bu görüntü, bazı sosyla medya kullanıcıları tarafından “Yaşam bulundu!” şeklinde yorumlandı.