Google, Android gereksinimlerini güncelledi: 32GB depolama zorunlu oluyor

Güncel Android İşletim Sistemi Haberleri

Android işletim sistemi sürekli olarak gelişirken, uyumlu cihazların da standartları yükseltmesi gerekmektedir.

Android 15, önceki sürümlere kıyasla daha karmaşık bir yapıya sahip olduğundan, Android cihazların belirli bir minimum dahili belleğe sahip olması gerekmektedir.

Öncesinde, Android 13 veya Android 14’ü sorunsuz çalıştırabilmek için en az 16 GB dahili depolama alanı yeterli olmaktaydı.

Ancak, Android 15 ile birlikte bu gereksinim iki katına çıkarak minimum 32 GB’a yükseltilmiştir.

Depolama Alanının Kullanımı

Google, belirlenen 32 GB’lık asgari depolama alanının yüzde 75’inin genellikle sistem uygulama verileri, kullanıcı uygulamaları ve dosyaları ile önceden yüklenmiş sistem uygulamalarını içeren bir veri bölümüne ayrılacağını açıklamıştır.

Cihazlar ve Güncelleme

En az 32 GB dahili belleğe sahip olmayan akıllı telefonlar ve tabletler, Android 15’e güncellenemeyecekleri için önemle vurgulanmıştır.

Değişikliklere rağmen, OEM şirketleri 32 GB’tan az depolama alanına sahip cihazlar üretebilirler ancak bu durumda bu cihazlara Google Mobil Hizmetleri (GMS) dahil edilmeyecektir.

RAM Gereksinimleri

Google, Android 15 için RAM gereksinimlerini de artırmıştır. Daha önce, yalnızca 2 GB RAM içeren cihazlar Android Go Edition ile gönderilebiliyordu.

Android 15’ten itibaren, 3 GB RAM’e sahip cihazlar da düşük bellek optimizasyonlarını etkinleştirebilecektir.

Gelecek Android sürümleri için RAM gereksinimlerinin daha da artabileceği ve düşük bellek optimizasyonlarını etkinleştirmek için 4 GB RAM’li cihazlara ihtiyaç duyulabileceği belirtilmektedir.

Related Posts

İnsan zihnini taklit eden Centaur bilim dünyasında tartışma yarattı

Araştırmacılar, 60 bin kişinin katıldığı 160 psikoloji çalışmasından elde edilen 10 milyonun üzerinde veriyle eğittikleri Centaur isimli yapay zekâ sisteminin, insan davranışlarını farklı senaryolarda başarıyla öngördüğünü duyurdu. Hafıza …

Türkiye’nin okçuları Düzce’de bir araya geldi

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okçuluk Türkiye Şampiyonası, yapılan törenlerle başladı.

Antarktika’dan gizemli sinyaller: Buzun altından gelen radyo sinyallerinde şaşırtıcı bir keşif

Buzulların kalbinden gelen açıklanamaz radyo sinyalleri, evrenin bilinmeyen sırlarına ışık tutabilir mi?

100 milyon yıllık fosil amberde hapsolmuşlar…

Myanmar’da amber içinde keşfedilen sıra dışı bir fosil ateşböceği, ışık yayan böceklerin kökenine dair bilinmeyenleri gün yüzüne çıkardı. Yaklaşık 100 milyon yıllık olduğu belirlenen bu antik ateşböceği, türünün evriminde geçiş aşamasını temsil ediyor.

NASA paylaşmıştı… Yıllar önceki fotoğraftaki detay tartışmaları alevlendirdi

NASA’nın Mars’taki Curiosity keşif aracı tarafından 2013 yılında çekilen bir fotoğraf, yıllar sonra dikkat çekici bir tartışmayı yeniden gündeme taşıdı: Mars’ta yaşam olabilir mi? Fotoğrafta, yüzeyden yükselmiş ve mantarı andıran bir şekil görülüyor. Bu görüntü, bazı sosyla medya kullanıcıları tarafından “Yaşam bulundu!” şeklinde yorumlandı.

Yapay zekanın kaderini bu dava belirleyecek: Davanın bir tarafında Hollywood devleri var

Eğlence sektörünün devleri Disney ve Universal, yapay zeka destekli görsel üretim platformu Midjourney’e telif hakkı ihlali nedeniyle dava açtı. Şirketler, Midjourney’nin telifli karakterleri izinsiz şekilde kullandığını ileri sürdü. Los Angeles’ta …